Anne-Marie Nijs

Atmasagarananda

 

Sinds 2003 geef ik yogales bij Yoga Ruimte Hilversum.

In 2004 behaalde ik het diploma yogadocente aan de Yoga Academie Nederland te Amsterdam. Deze 4-jarige opleiding volgde ik met veel plezier bij zeer inspirerende docenten.

 

In het kader van mijn ontwikkeling als yogadocente kwam ik na verschillende bijscholingen en workshops in aanraking met de Satyananda Yoga tijdens een yogaweekend over Patanjali door Swami Vedantananda Saraswati. Haar manier van lesgeven sprak mij direct aan.

 

Om mij verder te specialiseren in de Satyananda-traditie, volgde ik verschillende retreats, bijscholingen en studies in India, Portugal, Griekenland, Slovenië en Nederland.

 

Sinds juni 2013 mag ik mij Satyananda Yoga Teacher noemen, na het afronden van de Integration Course van de Bihar School of Yoga, gevolgd bij Swami Vedantananda Saraswati.

Mijn enthousiasme voor deze traditie is daarna alleen maar toegenomen, waardoor ik steeds weer terugkeer naar India, ofwel naar de Bihar School of Yoga in Munger of de ashram in Rikhia.

 

In 2016 volgde ik o.a. de assessmenttraining bij Sw. Vedantananda Saraswati voor het beoordelen van yogadocenten die de Yoga Nidra Teacher Training (YNTT) in Nederland volgen.

Hierna gaf ik samen met een collega de cusrsus Yoga Nidra Introductie Cursus YNIC, een door de Vereniging Yogadocenten Nederland erkende specialisatie (18 bijscholingspunten).

 

Oog voor detail en een systematische, gestructureerde manier van lesgeven, kenmerkend voor de Satyananda Yoga, is terug te vinden in mijn yogalessen.

YOGA RUIMTE HILVERSUM

YOGA RUIMTE HILVERSUM